Горещи новини

Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности

| 19:36

Цените на горивата достигнаха нови рекордни стойности. За дизела тя е над 3,10-3,12 за лева за литър.Според Димитър Хаджидимитров, зам.-председател на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива това е най-високата цена, която той помни. Ценообразуването е на всеки 10 дни. Средното поевтиняване на петрола е с 1 или 2 долара, каза в ефира на бTV Хаджидимитров. Много дълго време компаниите работиха с много малка надценка, което много бавно се отрази на увеличаването на цените, каза още той.

По думите му хората са спрели да пътуват през последните 2 седмици, което допълнително е повлияло на цените. Хаджидимитров каза, че е трудно да се направи твърда прогноза за поевтиняване на горивата, защото те зависят от събитията в света.

Пределна цена ще има ако се случи нещо извънредно на международните пазари, като ако спре вноса на руски горива. Ако барела стигне над 150 долара, цената на горивата ще бъде над 3,50-3,60, каза Хаджииванов.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!