Горещи новини

Цената на петрола падна до тримесечен минимум

| 14:59

Котировките на черното злато се понижиха в ранната азиатската търговия днес, след като данни за запасите в САЩ показаха натрупване на суров петрол и рафинирани продукти на фона на нарастващите страхове от глобално икономическо забавяне, предаде Ройтерс.Сортът Брент поевтиня с 68 цента или 0,7 на сто до 98,81 долара за барел, а американският лек суров понижи цената си със 72 долара до 95,12 долара за барел – най-ниско ниво от три месеца.

Инвеститорите продават петролни позиции поради опасения, че агресивното повишаване на лихвените проценти с цел спиране на инфлацията ще предизвика икономически спад, който ще удари търсенето на черно злато.

Цените паднаха с над 7 на сто през предходната сесия на фона на променлива търговия.

Подновените антиковид ограничения за пътуване в Китай също оказаха натиск на пазара.

Междувременно запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с около 4,8 милиона барела за седмицата, приключила на 8 юли. Запасите от бензин – с 3 милиона барела, а от дестилати – с около 3,3 милиона барела, според пазарни източници, цитиращи данни на Американския петролен институт.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!