Горещи новини

Цената на газа в Европа падна

-9:30-Razloginfo.com

Цената на природния газ в Европа се понижи с 1,90% спрямо котировките при затварянето на борсата в понеделник. Това показват данните от лондонската борса ICE.Фючърсите за юни на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 36,17 евро за мегаватчас или за малко над 400 долара за 1000 куб. м.

Данните показват, че от 1 май, когато беше 38,83 евро за мегаватчас, цената на синьото гориво се задържа на нива от малко над 36 евро за мегаватчас.

Природният газ на Газов хъб „Балкан” в сегмента „Ден напред”, с ден на доставка за днес, поскъпна с 4,56% до 71,55 лева за мегаватчас в сравнение с цената му с ден на доставка за вчера, която беше 68,43 лева за мегаватчас. При днешната търговия с утрешен ден на доставка обаче цената се понижи с 0,67% – до 71,07 лева за мегаватчас. На българската газова борса цените в последните дни варират, но се задържат на нива 71-72 лева за мегаватчас като през почивните дни цената падна и под 70 лева за мегаватчас.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!