Горещи новини

Цанко Цанков стана първият българин, преплувал Гибралтарския проток

| 11:00

Бургазлията Цанко Цанков стана първият българин, преплувал Гибралтарския проток. 34-годишният плувец написа нова история в плуването в открити води, след като преплува трудната дестинация от Европа до Африка през Гибралтарския проток за 3 часа, 56 минути и 3 секунди.„Това е една голяма победа не само за мен, но и за цяла България”, споделя упоритият и смел българин в социалните мрежи след постижението си, пише NOVAtv.

Цанко е първият българин, постигнал тази цел в 127-годишната история на проявата. Това е втори опит на Цанков, след като на 6 септември бе даден първият старт на състезанието и точно по средата на плуването лоши метеорологични условия накараха спасителните екипи и организаторите да прекратят проявата. Най-трудното плуване при изключително тежки метеорологични условия, подводни течения и променливи амплитуди на водата в Атлантическия океан се осъществи. Цанко Цанков стъпи пръв на мароканския бряг.

Припомняме, че името на Цанко Цанков нашумя първо с преплуването на бургаския залив, както и с поставения световен рекорд на 12-часово плуване без прекъсване в 50-метров басейн.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!