Горещи новини

Хърватия ще се изтегли от силите на НАТО в Източна Европа при военен конфликт

-16:11-Razloginfo.com

В случай на конфликт между Русия и Украйна хърватските власти ще изтеглят войските си от силите на НАТО в Източна Европа, заяви президентът Зоран Миланович.„Гледам репортажи, според които НАТО – не отделна държава, не САЩ – засилва присъствието си, изпраща разузнавателни кораби. Ние нямаме нищо общо с това и няма да го имаме, гарантирам ви“, каза той по националната телевизия, цитиран от РИА Новости.

Държавният глава добави, че Загреб не само няма да изпрати своите войници в зоната на конфликта, но и ще върне „всеки хърватски войник – до последния“ в родината им.

„Това няма нищо общо с Украйна или Русия, има общо с динамиката на американската вътрешна политика, Джо Байдън и неговата администрация, която подкрепях единствен в Европа.…Но виждам опасно поведение по въпросите на международната сигурност, “, обясни Миланович. Хърватия се присъедини към НАТО през 2009 г. като част от шестото разширяване на блока.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!