Горещи новини

Хуманоидните роботи Apollo вече работят на поточната линия на Mercedes-Benz

-20:02-Razloginfo.com
Mercedes-Benz официално използва хуманоидни роботи, за да изпълняват ръчни задачи на своята поточна линия. Роботът Apollo на Apptronik ще изпълнява прости задачи като донасяне и пренасяне, помагайки за облекчаване на товара на своите човешки колеги.Роботите ще бъдат използвани и за изпълнение на други задачи с „ниски умения“, като основно сглобяване. Това ще освободи човешките работници да се съсредоточат върху по-важни задачи. Ще намали риска от повтарящи се наранявания и други проблеми със здравето и безопасността, свързани с ръчните задачи.

„Mercedes планира да използва роботика и Apollo, за да автоматизира някои физически труден ръчен труд с ниска квалификация. Модел на използване, който ще видим други организации да възпроизвеждат през идните месеци и години“, каза изпълнителният директор на Apptronik Джеф Карденас.

Аполо е висок 1,77 метра, може да вдига товар до 25 кг и тежи 72,6 кг. Може да работи около четири часа с една батерия.

Хуманоидният робот е с две ръце и крака и сензори „око“. Роботът също има екран на гърдите си, който показва различни видове информация, включително, изглежда, фирмени лога. „Лицето“ на робота е друг LED екран, който може да показва дигитализирани „емоции“ като усмихнато лице, икони или информация като състояние на зареждане на батерията.

Захранван от батерии, роботът не може да се зарежда с кабел.

Неговите батерийни пакети обаче могат да се изключват бързо, намалявайки времето за престой на модула, след като им изтече енергията. Роботът може да работи като движеща се единица или, ако задачата изисква, може да има на торса си, монтиран на метален стълб за стационарни задачи.

Източник: autozona.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!