Горещи новини

Христо Иванов хвърли оставка

-15:47-Razloginfo.com

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов подаде оставка като лидер на „Да, България“.Това обяви самият той на извънреден брифинг, свикан в този час в централата на формацията. Така Иванов поема своята лидерска отговорност за слабото представяне на коалицията ПП-ДБ на изборите вчера.

Той обяви още, че се отказва и от депутатското си място в 50-ото Народно събрание. Няма да се кандидатира отново за лидер на „Да, България”.

Решението е взето след заседание на Националния съвет, който е приел оставката на Иванов.

Особено след войната стана ясно, че България не може да си позволи да се наси по течението без реформаторски правителства, които не решават дълбоките проблеми като корупцията.

Не можахме за убедим избирателите си в правилността на този курс. Тази неспособност и неуспех да мобилизират обществена подкрепа вървеше с това, че бяхме представяни като службагонци и т.н.

Този резултат е причина аз да се отдръпва. Някои хора биха могли да намерят причина да продължат.

Тази политическа линия беше взривена от ГЕРБ, прилепяйки се към Пеевски. Теренетът, на който можеше да се води тази политика, беше изгорен.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

1 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!