Горещи новини

Христо Иванов с първи думи след скандала със записа

| 21:29

Този запис се превръща в пропаганден материал, от който се разпространяват отделни откъси и извадени от контекста цитати. Затова сега ние ще качим на страницата на „Да, България“ целия разговор. Нека всеки да се запознае с целия запис и да види, че става дума за една абсолютно рутинна среща на ПГ на ДБ.

Това заяви Христо Иванов в пръв коментар на изтеклия запис, който накара Слави Трифонов да изтегли ИТН от преговорите за правителство.

„Ние сме професионални политици и сме длъжни да обсъждаме всички аспекти, с всички възможни позиции на играчите и елементи на тяхното позициониране. Това е нормалното ежедневие в парламента“, категоричен беше Иванов.

Той подчерта, че от тук насетне какво да се случи с мандата е отговорност единствено на БСП.

„Ние заложихме на позицията, че трябва да има правителство, колкото и да е трудно. Не защото много се харесваме или си имаме доверие в тази коалиция. Не, защото има лесни отговори, а защото смятаме, че идва тежка зима и страната няма нужда от задълбочаване на кризата, обясни лидерът на ДБ.

По думите към преговорите за правителство се подхожда с голяма отговорност.

„Ако на някой не му харесва това, може би не разбира просто как се прави политика“. Ние бяхме готови в името на това да има правителство да изтеглим нашите министри и да дадем само парламентарна подкрепа. Ако в крайна сметка Слави Трифонов реши, че трябва за четвърти път да строши всичко и неговата парламентарна група се подчини на този импулс, ДБ ще отидем спокойни на избори. Ще се явим със спокойствието на хора, които са застанали на страната на здравия разум и на съзнанието, че България е по-голяма от нашите ега, от нашите възпалени претенции, мераци за позиции и тн.“, каза още Христо Иванов.

От думите стана ясно още, че той смята, че добрият сън може да затвори бездната в коалицията.

„Мисля, че ако всички се наспят и се успокоят, ще си дадат сметка, че това е една рутинна среща на парламентарна група…колкото и да е трудно, ние трябва да съставим правителство. Нищо не се е променило с този запис“, категоричен беше той. „Моля всички да чуят този запис и да видят, че него няма нищо конспиративно”, апелира лидерът на ДБ.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!