Горещи новини

Хотели в Банско ще настаняват заразени с Covid-19

-15:54-Razloginfo.com

Членовете на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще помогнат на здравната система чрез предоставяне на 3500 хотелски легла, които да се използват за карантиниране и изолиране на хора, както и за настаняване на близки на болни с Covid-19.

Това е готовността, която е обявена след направените бързи проучвания, като се очаква броят им да се увеличи.

Кои точно места за настаняване ще се включат ще стане ясно, след като от здравното министерство уточнят на какви санитарните изисквания трябва да отговарят „карантинните хотели“ и каква ще бъде организацията на дейността.

Както и какви ще са условията за финансиране на тази дейност.

От името на колегите Ви благодаря за усилията, които полагате за бранша в тези трудни времена и разчитаме те да са успешни, за да можем да оцелеем в трудните условия и да спасим туризма, се казва в писмо на БХРА до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, подписано от председателя на организацията Георги Щерев.

Към момента най-много легла са изразили готовност да предоставят хотелиерите от курорта Златни пясъци – 1000 легла.В София хотелиери са готови да пригодят в помощ на здравната система 300 легла. Още 200 легла са в готовност да бъдат отделени за тази цел в района на Каварна.

В Банско, Варна, района около Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена ще отделят по 150 легла.

По 100 легла предлагат във Велико Търново, Велинград, Приморско и Шумен.

В Силистра има готовност за 80 легла, в Русе и Девин по 50 легла, а в Ямбол и Хасково по 30 легла.

Готовност са изявили и членове на БХРА от други населени места.

„В разговори с председателите на нашите регионални структури се установи, че в много от населените места леглата в болниците са изчерпани“ се казва в писмото.

Дано се стигне до приемливи условия за двете страни, с което да се подпомогне сериозно здравната ни система по места, допълват от БХРА.

Източник: E79 News

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!