Горещи новини

Хотелиери, приютили бежанци, нямат средства за издръжка

| 10:11

До 5 април е срокът, в който хотелиери, настанили бежанци от Украйна, ще могат да кандидатстват за финансова помощ от държавата. Субсидията е в размер на 40 лева на ден за един човек. Някои от хотелиерите по Черноморието вече не издържат и са на ръба на оцеляването заради големите разходи по украинските бежанци.Ситуацията с разплащанията е много трудна, защото доставчиците не желаят отложено плащане, същото е и с енергоносителите. Трябва да се осигурят и заплатите на персонала. И в тази обстановка в продължение на месец няма никаква финансова подкрепа от страна на правителството. Това каза в БНТ “Денят започва” Филчо Ставрев – собственик на хотел в курорта “Св. Св. Константин и Елена”, който е приютил 120 украинци, бягащи от войната.

Молбата ни към управляващите е заплащането да става два пъти в месеца, което ще облекчи финансовото ни състояние. В момента генерираме загуби, защото нямаме никакви авансови плащания по предварителни резервации, обясни той.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!