Горещи новини

Хотелиери, подслонили бежанци от Украйна, имат нужда от помощ

| 11:29

Хотелиери по Северното Черноморие, които предоставиха базите си за бежанци от Украйна, алармираха, че са на ръба на оцеляването. Причината – до този момент няма никаква подкрепа от страна на държавата. В един от тях има около 140 бежанци от Украйна.Вече седмица моето семейство се увеличи със 140 души. Храна има три пъти на ден, но имам усещането, че съм сам, казва собственикът Атанас Карагеоргиев.

Освен че изхранва тези хора за своя сметка, той се притеснява, че няма да може да плати следващата сметка за ток. Ще трябва да плати и туристически данък, тъй като е регистрирал бежанците като гости на хотела, както изисква законът.

Много ме боли като българин, че не усещам никаква подкрепа. Както се казва – няма ненаказано добро, коментира хотелиерът.

Пред bTV областният управител на Варна Благомир Коцев каза, че на ниво Министерски съвет в момента се обсъжда каква подкрепа да има от държавата към тези хора.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!