Горещи новини

Хотелиери и ресторантьори искат адекватни мерки за подкрепа на бизнеса

-10:03-Razloginfo.com

Искаме адекватни реални мерки за подкрепа на бизнеса. Забелязваме, че на думи вече поредно правителство обявява туризма за приоритетен отрасъл, но сме свидетели как туристическата индустрия е ударена безпрецедентно.Това заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров. По думите му от бранша многократно са отправяли своите искания към управляващите.

Проведохме редица срещи с кабинета. Искаме да се удължи мярката „60 на 40″ във формата, в който беше преди. Незнайно как тя се трансформира и обявиха, че ще е за фирмите със спадове в оборотите при кандидатстване над 40%. Преди беше 20% и реално така малките и средни предприятия можеха да се включат. Сега могат да се включат основно големи и държавни компании, а малките и средни на практика остават без подкрепа, коментира Димитров.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!