Горещи новини

Хората се юрнаха да монтират газови уредби на автомобилите

| 13:39

Високите цени на горивата и по-специално на метана, накараха много хора да се върнат към газовите уредби за своите автомобили.Метанът от най-евтиното гориво стана най-скъпото. Това принуди мнозина с подобна инсталация, сред които таксиметрови шофьори, да се върнат към газовите инсталации. Тази тенденция вече забелязват и автомобилните експерти. Според Румен Дунев поради покачилата се цена на метана, най-евтиното придвижване е с пропан бутан.

Преди да сложим газова уредба на автомобила си, трябва да имаме няколко неща предвид. „Разходът на гориво е завишен с 10-15%, когато автомобил се движи на газ. В крайна сметка обаче на газ се генерира икономия от 40-45%. Мощностните характеристики са съпоставими“, обясни пред NOVA Дунев.

По думите му колкото е по-голям автомобилът, възвръщаемостта след поставяне на газова уредба е по-бърза. А сред минусите е по-малкото пространство в багажника. Ако решим да прибегнем до тази стъпка, трябва да сме особено внимателни към избора на сервиз и части.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
error: Content is protected !!