Горещи новини

Хората се страхуват повече от нарастващата инфлация, отколкото от войната и тероризма

-20:59-Razloginfo.com

Испанците определят нарастващата инфлация за по-сериозна глобална заплаха от въоръжените конфликти, международния тероризъм и изменението на климата, сочи проучване, публикувано от вестник El Pais.Над 90% от анкетираните са на мнение, че инфлацията, която повишава разходите за живот, е най-сериозната глобална заплаха. Над 22% от участниците в проучването признават, че изпитват тревожност или депресия поради ценовата криза.

Военните конфликти, като например в Украйна или Близкия изток, тревожат около 85% от анкетираните. Следват енергийната криза (85,1%), международният тероризъм (81,1%) и изменението на климата (80,2%).

Почти 76% от анкетираните смятат, че Израел трябва да разреши доставката на международна хуманитарна помощ за ивицата Газа. Други 54,5% са на мнение, че еврейската държава „не зачита правата на палестинците“. Освен това 41,6% от испанците изразиха мнение, че използването на насилие от страна на радикалното движение Хамас е „следствие от условията, в които се намират палестинците“. Повече от 45% от жителите на кралството все още вярват, че Израел има право да се защитава по начина, по който го прави.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!