Горещи новини

Холокост проект на клуб „Памет“ от СУ „Бр. Каназиреви“ в Разлог

| 15:41

Учениците от Клуб „Памет и Клуб „Религия“ от Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“, град Разлог посетиха къща-музей „Димитър Пешев“ и Галерия „Владимир Димитров-Майстора“ в Кюстендил заедно с ученици от Националната гимназия по прецизна техника и оптика и 14. СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, София.Идеята за срещата се дължи на преподавателите Соня Крънчева и Василка Димитрова, които решават да разработят съвместен проект, посветен на 10.март и спасението на българските евреи. В срещата се включват и други преподаватели по история и цивилизации и БЕЛ – Денчо Найденов и Галина Ковачева от 14.СУ.

Целта на общия проект да насърчат учениците да посещават автентични места, свързани с темата, да проучват и анализират и да създадат различни продукти – електронни книги и видеа.

Следващата стъпка на учениците е да направят обща среща в Разлог и организиране на Кръгла маса, на която да споделят своите продукти и да набележат бъдещи идеи за работа.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!