Горещи новини

Хиляди парфюми менте извадиха митничари от два турски тира

| 14:00

16 167 артикула, по-голяма част от които парфюми със знаци на търговски марки задържаха митничарите на „Капитан Андреево“. Стоките са открити при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.Шофьор на товарен камион представил редовни документи за превозваната стока от Турция за Германия, но тирът бил селектиран за щателна митническа проверка. Така митничарите открили сред декларираната стока 9073 парфюма и тоалетна води, носещи лога на известни марки.

За сериозна проверка е отклонен и камион, пътуващ от Турция за Босна и Херцеговина, митническите служители открили 6904 парфюма, 113 чифта обувки и 77 чифта чехли, всички с обозначения на световноизвестни марки. Парфюмите не са били декларирани, т.е. не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водача- сръбски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

В изпълнение на Регламент 608/2013 за случаите ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.

От началото на годината до момента митническите служители на пункта са задържали близо 500 000 артикула със знаци на регистрирани търговски марки.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!