Горещи новини

Хиляди евакуирани заради пожарите в Испания

| 19:02

Втората топлинна вълна за това лято в Испания продължава да създава проблеми и да възпрепятства нормалния ритъм на живот. Заради рекордно високите температури активните пожари в момента са над 30, които изпепелиха хиляди хектари и принудиха властите да евакуират няколко населени места.Активни пожари в различни части на Испания опустошиха най-малко 14 000 хектара. Четири са тези, които будят най-голямо безпокойство. Те са в провинциите Касерес, Саламанка, Авила, Малага и Луго. Там пожарникарите продължават да се борят пламъците да не достигнат до къщите. Все още са евакуирани хиляди хора. На места, където има временно овладяване на огъня, местните власти разрешават на някои от евакуираните да се върнат по домовете си, за да съберат най-ценното, което имат и отново да напуснат имотите си.

В Кастилия и Леон преди месец по време на първата топлинна вълна изгоряха над 25 00 хектара близо до Замора и сега отново гори. Някои от магистралите са затворени, защото попадат в средата на огнената стихия. През изминалата нощ нови пожари избухнаха в няколко автономни региони. Нощните температури на места не падат под 30 градуса, което допълнително затруднява гасенето им. Арагон, Навара и Ла Риоха са в червено предупреждение за екстремните температури, които се очакват в понеделник-над 43 градуса.

В други 15 автономни общности очакванията са за 40 градуса в началото на седмицата, след което от Държавната метеорологична агенция прогнозират лек спад в температурите.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!