Горещи новини

Хероин в хладилна чанта на молдовец откриха митничари на границата

-18:36-Razloginfo.com

Два пакета с общо 1002 грама хероин откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на лек автомобил.Колата с чужда регистрация пристига на МП Лесово на 17.04.2023 г. на входящо трасе от Турция към България, управлявана от молдовски гражданин.

Превозното средство е селектирано за щателна проверка от служители от отдел „Борба с наркотрафика“ и оперативните митнически служители на пункта, при която инспекторите откриват в чанта с личен багаж на шофьора пакет, облепен с кафяво тиксо. Такъв пакет е открит в хода на контролните действия и на дъното на хладилна чанта, в която е имало хранителни продукти. Установено е, че двата пакета съдържат общо 1002 грама светло бежово на цвят прахообразно вещество, което при извършените полеви наркотестове реагира на хероин.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Бургас, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Мъжът е задържан в Ямбол за срок от 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!