Горещи новини

Хеликоптер падна край село Гърмен?

| 17:47

Хеликоптер е паднал край село Гърмен. Населеното място се намира недалеч от град Гоце Делчев. Стана ясно, че моделът на машината е „Робинзон“. Към мястото на катастрофата са изпратени линейки от Благоевград и Гоце Делчев.Частният вертолет е бил нает от Югозападното държавно предприятие в петък сутринта. Той трябвало да пръска селскостопански култури. Машината е излетяла от Гърмен в 7.35 ч. Следите ѝ се губят в района на Цалапица, след като прелетял около 5 км. Все още не е ясно колко хора е имало на борда.

Хеликоптер на „Гранична полиция“ също е летял в района, потвърди за NOVA директорът на ГД „Гранична полиция“ Антон Златанов. Той беше категоричен, че инцидент с тяхна машина няма, а полетът е изпълнен успешно и пилотите са се приземили по план в базата.

От МВР заявиха за NOVA, че нямат данни за паднал хеликоптер. При тях има информация само за малък летателен апарат, с който тази сутрин е загубена връзка. От Министерството на транспорта обясниха, че държавните хеликоптери не се вписват в определението „малък летателен апарат“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

2 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!