Горещи новини

Хвърлят пиратки по украинските тирове със слънчоглед

-19:30-Razloginfo.com

Извършва се проверка по постъпилия в Районната прокуратура в Добрич сигнал на 24 април т.г. за нарушение на правата на украинските шофьори, които от 31 март изчакват да разтоварят слънчоглед в маслопреработвателно предприятие в града, съобщи говорителят на Районната прокуратура Даниел Илиев.„От 31 март украинските шофьори са в Добрич, паркирали са на булеварда, и чакат стоката им да бъде разтоварена. Взети са проби за анлизи, но до настоящия момент няма няма резултат и реално те не могат да напуснат и страната ни” обяснява Илиев.

„В сигнала има и твърдения за евентуално осъществени от страна на граждани хулигански прояви – стрелби по паркираните камиони с пневматично оръжие, хвърляне на пиратки и бомбички. Това е основание да бъде възложена предварителна проверка по случая, каквото сме и направили, за установяване на хулиганство или друг тип правонарушения”, каза още прокурор Илиев.

Проверката е възложена на Първо Районно управление на МВР-Добрич. От 5 април под възбрана от БАБХ са 88 камиона, натоварени със слънчоглед за маслопреработвателното предприятие в Добрич, според директора му. От фирмата добавят, че положението на украинските шофьори е тежко. Освободени от товара са едва 35 камиона.

Пробите се бавят изключително много и шофьорите са изнервени, тъй като предстоят три почивни дни. От завода се опитват да помагат на престоя като осигуряват на шофьорите баня, тоалетна, топла храна.

Източник: dnesplus.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!