Горещи новини

Хванаха турски тираджия с два бойни пистолета

-15:25-Razloginfo.com

Митническите служители откриха 2 бойни пистолета при проверка на товарен автомобил.На 28.05.2023 г., около 10:05 часа, на МП Капитан Андреево пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока- автомобилни части от Великобритания през Германия и България за Турция. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателен контрол. При  извършен личен преглед на шофьора, митнически служител открива отзад на кръста на мъжа, прикрепени с колана на панталона, два пакета. В единия от пакетите е открит боен пистолет и два пълнителя за него, а в другия пакет – части на друг разглобен пистолет. Още части от него са открити в джобовете на якето на мъжа, в страничния долап на влекача, както и в таблото на шофьорската кабина.

Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

На шофьора с инициали К.Т. на 53 г., турски гражданин, е повдигнато обвинение по чл.242,ал.1, буква Г. Спрямо същия е взета мярка за неотклонение “Гаранция в пари“, както и „Забрана да напуска пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!