Горещи новини

Хванаха полицай с подкуп, поискал си пари, за да не тества шофьор за алкохол

| 18:16

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура под ръководството и надзора на прокурор в СГП се провежда разследване във връзка с данни за подкуп, взет от служител на Министерство на вътрешните работи (МВР), съобщиха от държавното обвинение.Според събраните до момента в хода на разследването доказателства на около 4:40 часа вчера в гр. София Г. Б. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за проверка от патрул на КАТ. В състава на патрула влизали трима служители на Отдел „Пътна полиция“ при СДВР, сред които и Р. С. – младши автоконтрольор в „Пътна полиция. Г. Б. не искал да бъде тестван за алкохол, поради което Р. С. му поискал пари, с които Г. Б. не разполагал в себе си. Поради това Г. Б. отишъл да вземе още пари, но записал серийните номера на банкнотите и подал сигнал на телефон на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР за поискания му подкуп. След това се върнал при пътните полицаи и дал на Р. С. паричната сума.

Служители на „Вътрешна сигурност“ незабавно след подадения сигнал предприели необходимите действия и уведомили СГП. Незабавно прокурор в СГП образувал с постановление досъдебно производство и разпитал Г. Б. в качеството на свидетел. Прокурорът възложил разследването на следовател от Следствения отдел към СГП, а на „Вътрешна сигурност“ към МВР възложил да оказва съдействие при извършването на процесуалните действия.

В Следствения отдел към СГП незабавно била създадена организация, като били сформирани три екипа следователи, които извършили претърсвания и изземвания на три адреса, в три автомобила, както и обиски и изземвания на тримата пътни полицаи. При извършване на действията съдействие оказали служители на Дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР. При обиските били намерени и иззети банкноти по 50 лв., които били от банкнотите, дадени от Г. Б. на Р. С. При проведените претърсвания, обиски и изземвания освен банкноти били иззети и други веществени доказателства. В хода на разследването са разпитани свидетели. Провеждат се и други активни действия по събиране и проверка на доказателства.

С постановление на наблюдаващия прокурор Р. С. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 302, т. 1, б. „а“ във вр. с чл. 301, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои да бъде преценена необходимостта от налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!