Горещи новини

Хванаха пиян и осъждан да шофира в насрещното платно на магистрала „Тракия“

-15:22-Razloginfo.com

Пиян и осъждан 4 пъти мъж беше хванат да шофира в насрещното платно на магистрала „Тракия“.Тази сутрин около 8 часа оперативният дежурен в сектор „Пътна полиция“ е подал сигнал до всички автопатрули в пловдивския участък на автомагистрала „Тракия“ за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас.

След бърза координация между екипите и реакция от служители на жандармерията, автомобилът е спрян в района на пътен възел Цалапица.

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел над 1,5 промила. Ще му бъде взета и кръвна проба за химически анализ.

В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на Пазарджик.

С полицейска заповед той е задържан в районното в Стамболийски и срещу него е започнато бързо производство.

Допълнителна справка в информационната система сочи, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол с над 1,2 промила.

За други нарушения на пътя са му връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!