Горещи новини

Хванаха горски с незаконни дърва за огрев

-18:22-Razloginfo.com

Горски стражар от Стопанството в Дупница е задържан по сигнал, че транспортира незаконно добити дърва и ги транспортира със служебния автомобил, казаха от Югозападното държавно стопанство. След писмени обяснения в Полицейското управление в Дупница той е освободен.На 1 ноември в 19 часа на телефон 112 е подаден сигнал в ЮЗДП, до Регионалната дирекция по горите в Кюстендил и РУ-МВР в Дупница, че горски стражар от „ДГС Дупница“, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града. При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет.

Собственикът на имота не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение.

Дървата са задържани и транспортирани за съхранение в двора на Горското стопанство. По-късно снощи служители от РУ Дупница спират за проверка водача на служебния автомобил горския, но не откриват в превозното средство налични дърва. Той е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

Днес директорът на „ДГС Дупница“ е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда.

Дървата за огрев и в Дупнишко са в ограничени количества, а цената на нарязаните дърва стига 120 лева за куб.метър, коментират работещи в системата на горите в района.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!