Горещи новини

Хванаха въоръжен до зъби! В арсенала му – от патрони до противотанков снаряд

-17:45-Razloginfo.com

По искане на Районна прокуратура-Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на А.Д., обвинен в противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Престъплението е осъществено на 27.03.2024 година в село Дражево, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл.339, ал.1 от НК.Подробности за престъпното деяние съобщиха пред медиите днес прокурор Мина Грънчарова – административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, прокурор Ана Саракостова – зам.-административен ръководител на Районна прокуратура-Ямбол, комисар Атанас Атанасов – зам.-директор на ОД на МВР-Ямбол, комисар Ваня Щерева – главен разследващ полицай при ОД на МВР-Ямбол и главен инспектор Мирослав Величков – началник сектор „Криминална полиция“ при ОД на МВР-Ямбол.

Те съобщиха, че незаконно притежаваните огнестрелните оръжия и боеприпаси са открити в автосервиз, собственост на обвиняемия.

В помещението са установени картечен пистолет, две пушки, 6 револвера, 2 пистолета, противотанков снаряд и множество патрони от различен калибър, както и 20 броя капсул-детонатори, детониращ шнур и метални кутии с барут. До реализацията се е стигнало след получена оперативна информация от страна на полицейските служители.

Към настоящия момент се работи по всички версии, но основната е търговия. На място са установени множество металообработващи машини и части от огнестрелни оръжия, които предоставят възможност за преправянето им или за заличаване на техните фабрични номера.

Източник: novinite.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!