Горещи новини

Хартиената рецепта отпада от 1 май

| 12:33

От 1 май хартиените рецепти остават в историята. Пациентите ще получават само електронни документи. Лекари и фармацевти ще изпитват новата система в продължение на две седмици.С електронната рецепта лекарствата ще се дават само срещу ЕГН. Не е необходимо пациентът да казва други номера.

Хартиени рецепти, издадени преди 1 май, ще се признават в аптеките до октомври. Лекарите напомнят, че издаването на електронна рецепта не отменя прегледа в кабинета им.

От 1 юни миналата година лекарствата по лекарско предписание, които се поемат напълно или частично от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), задължително се изписват с електронна рецепта. Това трябваше да се случи и за лекарствата с рецепта на свободна продажба, но по предложение на служебния здравен министър Стойчо Кацаров беше оставена опцията медикаментите на свободна продажба да могат да се предписват и на хартия, и електронно.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!