Горещи новини

Хакери източили 100 000 лева от сметка на пловдивски бизнесмен

-15:58-Razloginfo.com

Хакери източили 100 хиляди лева от сметка на пловдивски бизнесмен. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив.Проникването е извършено от чужбина, изяснява се по какъв начин престъпниците са се сдобили с IP адреса на жертвата. Извършителите са разкрити, разследването продължава.

Какви са преводите уточни Славчо Алексиев, началник отдел Икономическа полиция – Пловдив:

„Един превод към Германия, 2 превода към физическо и юридическо лице в гр. Шумен, и един превод към неговата лична сметка. От фирмената банкова сметка към неговата лична сметка“.

Владимир Вълев, наблюдаващ прокурор Окръжна прокуратура – Пловдив каза:

„Извършени са 10 броя претърсвания и изземвания, осем от които в условията на неотложност, на територията на Шумен, Варна и Обзор. Приобщени са парични суми, банкови документи, разписки, платежни нареждания. Установени са тримата извършители. Предявени са им обвинения по член 249 от Наказателния закон. Българският наказателен закон предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода“.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!