Горещи новини

Футболни легенди откриха новия хибриден терен на Детско-юношеската школа Левски-Раковски

-14:48-Razloginfo.com
  • Инвестицията в новата база е за над 2 млн. лева
  • Новият терен е най-модерният на Балканите и в Източна Европа в детско-юношеския футбол

Големите футболни легенди Добромир Жечев и Георги Цветков, заедно с млади таланти на Детско-юношеската школа на ФК Левски-Раковски, прерязаха лентата и официално откриха новия хибриден терен на футболната академия. Събитието събра повече от 200 гости – партньори, приятели и съмишленици, ангажирани с развитието на футбола и детско-юношеския спорт в страната. Специален гост бе Н.Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България.

Станислав Ангелов

Новият тренировъчен терен е най-модерният на Балканите и в Източна Европа в детско-юношеския футбол. Изграден е по иновативна технология, която комбинира комфорта на естествената трева със силата и здравината на синтетичната. Резултатът е игрище с безупречно професионално качество, с усещане за 100% естествена трева и стабилна мека повърхност с по-добро сцепление, заради по-силното взаимодействие с повърхността на обувките. Това е много важно предимство по отношение на безопасността на играчите и тяхното представяне на терена. Подобен тип игрища все още се използват само за мъжки футбол, защото са скъпи. Единствено Байерн Мюнхен и Реал Мадрид са ги въвели и в академиите си.„Изграждането на това сложно и високотехнологично съоръжение продължи повече от година и половина. В проекта са инвестирани над 2 млн. лева. Това е най-доброто за обучението на бъдещите футболисти. Ако искаме високи резултати, трябват сериозни инвестиции в базата и в подготовката на децата.

Експертът по национална сигурност в МС г-н Славчо Велков се включи в размяната на дузпи с отбора на децата от школата

Мисията на школата и на ФК Левски-Раковски е да създаде най-добрите възможни условия за развитието на младите футболни таланти. Моя лична кауза е да превърнем тази школа в най-доброто място за изграждане и обучение на професионални футболисти, играчи и лидери. Отговорни сме пред децата на България и сме длъжни да им дадем шанс да имат повече и по-добри избори.

Нашият път е спортът и ние сме отворени за всички съмишленици, партньори, фенове и организации, които са готови да вървят заедно с нас по този път. Вярваме, че спортът ни обединява и сме решени да продължим да работим за това дългосрочно“, каза директорът на школата Станислав Ангелов.

Ръководството на ДЮШ Левски-Раковски получи поздравителен адрес от вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебното правителство Бойко Рашков и специален плакет за заслуги в развитието на детско-юношеския спорт в България от Министерството на младежта и спорта.

Посланикът на Германия Н.Пр. Кристоф Айххорн даде висока оценка на успешно завършения проект и пожела много победи на младите футболисти на новия терен. Г-н Айххорн се включи и в размяната на дузпи между тима на школата и отбора на гостите и родителите на децата.

Младите футболни таланти получиха специален видео поздрав и от носителя на Златна топка – Христо Стоичков.

От началото на тази година новият хибриден терен на ДЮШ Левски-Раковски бе домакин на повече от 80 срещи на различни детски и юношески възрастови групи. Играят се и мачове на мъжки отбори, а до края на годината стадионът ще посрещне още близо 200 двубоя.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!