Горещи новини

Французин изключи неволно интернета на цяла община

| 19:03

Жител на Франция случайно прекъсна достъпа до интернет на всички жители на община Месанж (департамент Ланд), докато се опитваше да ограничи достъпа на децата си до мрежата през нощта. Причина за срива са използваните „заглушатели” на сигнал, които са забранени в страната.Французинът преценил, че по време на пандемията децата му са се пристрастили към интернет и социалните мрежи. Той намира решение на проблема в един от интернет форумите, където го съветват да закупи „заглушители” за комуникация, според публикация на Националната агенция за радиочестоти.

Мъжът купил заглушителите и започнал да ги включва всяка вечер – от 12 до 3 часа сутринта. В резултат на това заглушителите на сигнала не само ограничили работата на интернет, но повредили и мобилните комуникации. Ефектът се оказва толкова голям, че нарушава комуникациите в съседно село. Властите са проучили проблема и иззели оборудването.

Във Франция използването на оборудване за заглушаване на комуникациите е забранено. Сега мъжът го грози глоба до 30 хиляди евро или арест за срок до 6 месеца. Делото ще бъде разгледано в съда. Агенцията вече е съставила протокол за нарушение и е изискала 450 евро от нарушителя, за да покрие разходите за възстановителни работи.

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!