Горещи новини

Франция е изправена пред режим на тока

| 19:53

Френските домакинства могат да се сблъскат с режим на тока до два часа, ако енергийната криза се задълбочи тази зима, се казва в изявление на националния електропреносен (RTE) оператор на страната.„RTE“ представи три сценария за предстоящата зима и изтъкна, че само в най-лошия случай може да се стигне до режим на тока.

През зимните месеци „RTE” предвижда няколко „червени сигнала“ в онлайн платформата „EcoWatt“, се казва в изявлението на оператора.

„EcoWatt“ е онлайн платформа, която показва в реално време потреблението на електроенергия във Франция. Тя също така може да изпраща SMS-и до потребителите, с които да ги предупреждава в случай на извънредна ситуация.

Системата използва три цвята: зелен (нормална), оранжев (напрегната електрическа мрежа) и червен, който означава „много напрегната“ мрежа.

Анадолската агенция предаде, че според „RTE“ екстремните ситуации не са най-вероятни.

Според оператора рискът от прекъсване на електрозахранването може да бъде избегнат чрез намаляване на потреблението с 1 до 5 %.

„RTE“ заяви, че най-вероятно е такъв режим на тока да настъпи между 8:00 и 13:00 часа местно време и вечер между 18:00 и 20:00 часа местно време.

Операторът подчертава, че в никакъв случай няма да има риск от спиране на тока във Франция, т.е. пълна загуба на контрол върху електропреносната мрежа.

Източник: tribune.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!