Горещи новини

Формирование на въоръжените сили на Великобритания ще участва в учебна подготовка на полигон „Ново село“

| 18:20

Формирование от Сухопътните войски на Кралство Великобритания ще се включи от днес, 6 май, в съвместната подготовка, която се провежда на учебен полигон „Ново село“. Целта е подпомагане на процеса по изграждане на бойни и оперативни  способности на многонационалната бойна група на територията на страната.Над 120 британски военнослужещи в продължение на 6 месеца ще провеждат съвместни тренировки с българските и американските военнослужещи.

Участието на британски военнослужещи в съвместната подготовка е част от очертаните насоки за развитието на стратегическото партньорство между България и Обединеното кралство.

В периода 7-8 май военна техника ще се транспортира по републиканската пътна инфраструктура от учебен полигон „Ново село“ към Република Северна Македония. Придвижването е в изпълнение на ангажиментите на България като страна-домакин.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.
МОНДИАЛ 2022 КАТАР
error: Content is protected !!