Горещи новини

Флората и фауната ни дават талисмани за късмет и здраве

-15:53-Razloginfo.com

Вижте кои са най-добрите талисмани от животинското царство и растителния свят.

Слон. Това животно е символ на преодоляването на смъртта, фън-шуй се отнася към него като към символ на успеха. Индуисткият бог Ганеша се изобразява с глава на слон и е бог на мъдростта и благополучието, фигурки на слонове, поставени на рафтовете или до вратата, носят дълголетие и успех. Слонът се асоциира още с мъдрост, сила, преданост, интелект м уединение.

Прилепите от вида косматоопашат гладко-нос в Китай са символи на дълголетието. Амулети с изображение на тези животни носят щастие. Смята се, че прилепът плаши нечистата сила. Пет прилепа представляват здраве, дълголетие, любов, богатство и добродетел.

Тигър. В китайската астрологическа система това животно е символ на успеха. Тигърът пази от определени напасти, в това число от кражба и пожар.Жаба. За много народи това животно е символ на процъфтяване, благополучие, приятелство и изобилие. Понякога е асоциирано с плодовитост. Индианците от югозападните части на Щатите имат особен символ; жаба, която носи в устата си парче дърво. Индианците мохаве вярват, че именно това животно е донесло огъня на хората.

Древните римляни смятат, че жабата носи късмет на дома.

Австралийските аборигени вярват, че именно жабите носят бурите и дъждовете

Жабите могат да ускорят оздравяването на болните.

Древните египтяни и гърците асоциират жабите с вдъхновение и плодовитoст. В Древен Египет Хекат – богинята на плодородието и раждането на деца, е обозначавана писмено със символ жаба.

Смята се, че талисмани във вид на жаби привличат истинските приятели и помагат да откриете трайните любовни отношения.

Птици като жерави, щъркели, орли и соколи също се отнасят към символите на успеха.

При някои животни понякога се отделят определени части на тялото, символизиращи късмет.

Задна заешка лапа. Зайците, като цяло, се асоциират с изобилието, а задните лапи се „отнасят“ към фертилността. Ако тази част от животното носи със себе си мъж, той ще стане баща; ако това е жена, скоро тя ще забременее.

Крокодилски зъби. Африканците смятат, че тази част от тялото на животното носи успех в хазартни игри

Четирилистна детелина. Това е много популярен символ на късмет сред европейците, вероятно свързан с Деня на свети Патрик. Детелината с четири листенца, макар и рядка, все пак се среща в природата. Ако намерите поне една сред милионите трилистни нейни посестрими, това е добър знак. Според легендата, когато се наложило Ева да напусне Рая, тя взела със себе си четирилистна детелина за късмет.

Източник: popantofi.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!