Горещи новини

ФИФА съобщи на федерациите за Световно на всеки 2 години. УЕФА и КОНМЕБОЛ са против реформата

-10:56-Razloginfo.com

Революционна промяна в календара на световния футбол, оповести президентът на ФИФА Джани Инфантино. Той е изпратил уведомително писмо до всички национални федерации, разкри “Кадена СЕР”. Основното нововъведение ще е провеждането на световно първенство на всеки две години.Промяната ще влезе в сила от 2026 година. Идеята е водещите футболисти да са на разположение на националните си отбори 30 дни в годината, а не 50, както досега. Предвижда се и съкращаване на квалификациите. За да се класира за финалите на СП всеки отбор ще изиграе максимум 7 срещи. За сравнение, в момента всеки от тимовете в Южна Америка играе 18 квалификационни мача.

Според Инфантино, обновеният календар има много предимства. По неговите думи вече е решено, че от 2026 година на всеки Мондиал ще участват по 48 отбора.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин вече се изказа против идеята за световно първенство през две години и дори заплаши с бойкот на турнира. От КОНМЕБОЛ също са против реформата.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!