Горещи новини

ФИФА отряза мераците на грандовете за собствена Суперлига

-16:06-Razloginfo.com

ФИФА посече сериозно плановете на европейските футболни грандове за създаване на собствена Суперлига, която да стартира от 2022 г. Световната централа обяви, че няма да допусне играчите на отборите от турнира до участие в мачове и надпревари под егидата на ФИФА и отделните континентални конфедерации.

Това означава, че футболистите няма да имат право да играят на световното първенство, Европейското, Копа Америка, останалите континентални шампионати, различните издания на Лигата на нациите, както и в съответните квалификации. От решението ще пострадат най-вече големите европейски футболни сили, Бразилия и Аржентина, тъй като грандовете използват играчи предимно от тези държави.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че единственият международен турнир на клубно ниво, който го интересува, е Световното клубно първенство. Шефът на УЕФА Александър Чеферин нееднократно е обявявал, че европейската централа е против създаването на Суперлигата.„ФИФА и шестте континентални конфедерации решително подчертават, че Суперлигата няма да бъде призната от нас. Всеки клуб или футболист, участващ в този турнир, няма да бъдат допуснати до участие в никакво съревнование под нашата егида. Всички футболни турнири трябва да се организират от съответните органи. В глобален план това е ФИФА, а конфедерациите на континентално ниво. Обединени сме в одобрението си на настоящия и новия формат на Световното клубно първенство“, пише в съобщението на световната централа.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!