Горещи новини

ФИС потвърди: Банско и Пампорово взимат стартове за Световната купа през сезон 2023/24

-17:40-Razloginfo.com

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд (ФИСС) потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24. Това стана по време на пролетната сесия на Съвета, която се проведе в Цюрих на 24 май. Днес пак там се провежда и 54-ия конгрес на ФИСС.Според календара за новия сезон България за първи път в историята си ще домакинства на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и сноуборд.

Най-добрите алпийци ще карат в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. Стартовете ще са на 10 и 11 февруари 2024 г в Банско. Курортът приема тези две дисциплини при мъжете за втори път след 2012 г.
Пампорово пък ще приеме за първи път състезания от ранг Световна купа. Двата старта в паралелния слалом ще се проведат на 20 и 21 януари.

Доверието което ФИС гласува на България е в резултат на отличната работа, която федерацията свърши при организирането на Световни купи по ски и сноуборд от 2007 г насам. За този период страната ни е организирала 8 СК в ските и 3 в сноуборда в Банско и една Световна купа по сноуборд в София, а също така и световни младежки по ски и сноуборд. От 2003 г насам Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 европейски купи в алпийските ски и сноуборд.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!