Горещи новини

Финансовите пазари се тресат заради инвазията в Украйна! Природният газ скочи с 34%, петролът мина 100 долара за барел

| 13:12

Финансовите пазари днес са разтресени от новината за военната инвазия на Русия в Украйна. Следствие на това петролът сорт Брент за първи път от 2014 г. премина психологическата бариера от 100 долара за барел достигайки 103,32 долара за барел. Американският лек суров петрол скочи с повече от 5 долара и удари 97 долара за барел.От своя страна цената на природния газ на европейските пазари се повиши рязко. След като вчера синьото гориво затвори при котировки от 88,89 евро за мегаватчас днес суровината отчете ръст от близо 34% до 119 евро за мегават час.

Руската рубла понижи стойността си спрямо долара с 10% като 89.59 рубли купуваха един американски долар. Борсата в Москва обяви, че е прекратила търговията на всички свои платформи до второ нареждане.

Борсите в Азия се понижиха също. Тази в Хонконг с 3.2%. Корейският индекс Kospi падна с 2,7%, а японският Nikkei  225 с 2,4%.

Цената на биткойна се понижи с 8% и падна под 35 000 долара.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!