Горещи новини

Филми по Netflix за $7, ако преглътнете рекламите

| 17:49

Световният гигант в стрийминга Netflix Inc. ще въведе нов абонаментен план с реклами, като месечната такса ще бъде 7 долара. Стартът е на 3 ноември. Компанията разчита, че с новия абонамент ще привлече повече нови клиенти, които се фокусират върху по-евтини продукти, и ще позволи бърз рестарт на растежа.Новият абонаментен план ще бъде пуснат първоначално в САЩ и още 11 страни, включително в Япония, Франция и Бразилия, информират от Netflix. Той ще включва четири до пет минути реклами на час и ще предлага по-ниско видеокачество от нивата на по-скъпите планове. Част от съдържанието няма да бъде налично, защото компанията няма права да го излъчва с реклами.

Netflix отдавна рекламира своята услуга за стрийминг като алтернатива на кабелната телевизия без реклами и се съпротивлява на призивите за въвеждане на такива. Но тъй като растежът на абонатите изчезна, а цената на акциите е в застой, компанията търси по-евтината версия на своята услуга с реклами, за да си осигури допълнителни приходи.

Представители на компанията обясняват, че вече разполагат със стотици рекламодатели и са разпродали по-голямата част от инвентара си за услугата, наречена Basic with Ads.

Цената дава на Netflix конкурентен продукт срещу подобни предложения на по-нови пазарни играчи. Планът е с 3 долара на месец по-евтин от версията на HBO Max с реклами. Цената му е с долар по-ниска от предстоящата услуга на Disney+ с реклами.

Настоящите пакети на компанията без реклами варират от 10 долара на месец за план, който позволява на потребителите да гледат на един екран едновременно, до 20 долара на месец за услуга с висока разделителна способност с до четири екрана едновременно.

След новината книжата на Netflix поскъпнаха с 4,1% до 229,92 долара.

Компанията очаква включващата реклами версия на стрийминг услугата да стигне около 40 млн. гледания глобално до третото тримесечие на 2023 г. Netflix прогнозира 4,4 млн. уникални зрители по света към края на годината, като 1,1 млн. от тях ще са от САЩ.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!