Горещи новини

„Фейсбук“ ще работи върху създаването на виртуална вселена

-11:21-Razloginfo.com

„Фейсбук“ създава продуктов екип, който да работи върху „метаверс“ (metaverse), дигитален свят, в който хората могат да се движат между различни устройства и да общуват във виртуална среда, заяви изпълнителният директор Марк Зукърбърг.

Вицепрезидентът за разширена и виртуална реалност на „Фейсбук“ – Андрю Босуърт, също посочи, че компанията ще установи производствен екип за създаването на „метаверс“, концепция, която ще предложи дигитални светове, които повече хора да могат да обитават наведнъж.„Днес дъщерните дружества на компанията Portal и Oculus могат да ви телепортират в стая с друг човек, независимо от физическото разстояние, или към нови виртуални светове и преживявания“, написа Босуърт.

„Но за да постигнем пълната си визия за „Метаверс“, ние също така трябва да изградим съединителната тъкан между тези пространства – за да можете да премахнете физическите ограничения и да се движите между тях със същата лекота, както при преместване от една стая в дома си в следващата“, допълни той.

По-рано този месец беше съобщено, че Facebook ще представи услугата си за игри в облак на устройствата на Apple Inc. чрез уеб приложение.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!