Горещи новини

ФБР дава награда $100 000 за адреса на криптокралицата Ружа Игнатова

| 15:29

Българката Ружа Игнатова, известна като „изчезналата криптокралица“,  попадна в списъка на 10-те най-издирвани лица на ФБР. Тя е обвинена, че е присвоила над 4 милиарда долара, като подмамила хора да инвестират в нейната компания за търговия с криптовалути „УанКойн“ (OneCoin). Това обаче се оказало измама.ФБР предлага награда до $100 хил. за информация водеща до ареста на българката. Смята се, че тя пътува с въоръжена охрана и/или сътрудници. Игнатова може да е имала пластична операция или да е променила външния си вид по друг начин.

ФБР е установило, че OneCoin на практика няма никаква стойност и никога не е била защитена от блокчейн технологията, използвана при криптовалутите. Според федералната прокуратура компанията по същество била Понци схема, замаскирана като криптовалута.

Ружа Игнатова е в неизвестност от 2017 г., когато в САЩ срещу нея е издадена заповед за арест. Тя била видяна за последно да се качва на самолет от България за Гърция, след което следите й се губят. Българката е единствената жена в списъка на 10-те най-издирвани лица на ФБР.

Източник: marica.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!