Горещи новини

Фармацевтите подписаха удължаване на договора с НЗОК

| 16:57

Българският фармацевтичен съюз подписа анекса за удължаване на срока на договора на аптеките с НЗОК. Това стана днес по време на пресконференция на Българския фармацевтичен съюз.Анексът е със срок до 15 декември. До 14 ноември новият договор с НЗОК трябва да е разписан и да е публикуван за публично обсъждане. Имаме по-малко от две седмици, процедурите да бъдат спазени, съобщи Димитър Маринов, главен секретар на Българския фармацевтичен съюз.

Тази седмица, във вторник, 26 октомври, пред президента Румен Радев бе поет ясен ангажимент предварително предложените от Българския фармацевтичен съюз мерки във връзка с подобряване на достъпа на пациентите до фармацевтични грижи да бъдат приведени в действие, припомниха от съюза.

Слагам последния подпис върху анекса и ще го изпратя до отговорните институции, каза при подписването Маринов. Пациентите могат да бъдат спокойни, през следващите две седмици те ще могат да получават лекарства по здравна каса. За пореден път проявяваме разум и се надяваме това да бъде оценено и от пациентите, и от институциите, каза Маринов.

За пореден път доказахме, че сме разумни, че не извиваме ръце, но алармираме за проблемите, които, ако не намерят своето решение, ще ни затрупат после като лавина, каза председателят на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова-Сербезова. Тя посочи, че фармацевтичният съюз очаква във вторник Надзорният съвет на НЗОК да приеме изготвения от Българския фармацевтичен съюз меморандум за по-добър диалог и взаимодействие. „Защо трябва да се създава пожар и напрежение преди избори, след като проблемът има своето решение и вече няколко пъти получихме уверение, че това, което искаме, е абсолютно достижимо, нормално, и има и своето решение“, посочи Сербезова.

Източник: trafficnews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!