Горещи новини

Учител от СУ „Бр.Каназиреви“ в Разлог – част от световен форум на учителите по история в Москва

-15:18-Razloginfo.com
Между 4. -7. октомври 2021 г. в Москва, в хотел „Президент“, се проведе първият Световен конгрес на учителите по история. Участие взеха 38 държави с общо 300 делегати.Българската държава бе представена от 7-мина първокласни учители: Бистра Стоименова – ръководител на делегацията, член на борда на Euro Clio и председател на СПИБ, Теодора Николова (София), Жанина Калчева (София), Елизабета Димитрова (Враца), Валентина Караджова (София), Соня Крънчева (Разлог) и Симеон Кулиш (СОК „Камчия“, област Варна).
Основните акценти на форума бяха насочени към пет важни теми, които стоят в основата на съвременните предизвикателства пред учителите по история, но и пред учените: Френската революция (1789 г.), Руската революция от 1917 г., Първата световна война, Втората световна война и Колонизацията/Деколонизацията. Това са въпросите с най-силна чувствителност сред всички народи по света, даващи отражение в националната им история.
Заедно с образователната част участниците имаха възможност да се докоснат и до историческото минало на Москва – посещение на Държавния исторически музей, Червения площад, Кремъл и други забележителности.
Със сигурност изучаването на историята е интересно и винаги дава повод за размишление за поуките от нея и бъдещите предизвикателства!
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!