Горещи новини

Учители от СУ „Братя Каназиреви“ присъстваха на Иновативната седмица на тема „Културата ще спаси света“ в Кърджали

-9:51-Razloginfo.com

В периода от 23.06.2021г. до 25.06.2021г. група учители от СУ „Братя Каназиреви“ взеха участие в НП „Иновации в действие“ в ЕГ „Христо Ботев“, Кърджали. Учителите Росица Кирева, Ваня Боткова, Соня Крънчева, Здравка Сугарева, Милена Кънчева и Магдалена Антева и учениците Александра Бучкова и Полина Будина от 10.клас наблюдаваха представяне на проекти по време на Иновативната седмица на тема „Културата ще спаси света“.

Като цяло целта на НП е да бъде споделен добрия опит и практиките в училищата и да се даде възможност на учениците за творческо развитие, развитие на интерактивността, засилване на употребата на дигиталните средства и информационните технологии, както и повишаване на мотивацията и интереса към ученето чрез различни и нестандартни идеи.В деня на откриване на Иновативната седмица, който съвпадна с празника Еньовден, учениците домакини посрещнаха своите гости от Разлог и Правец с китка от лековити билки и им пожелаха здраве и благоденствие.

По време на Иновативната седмица ученици от 8.-11.клас се представиха с разнообразни проекти. В тях те включиха видеоматериали, театрални постановки, пресъздаване на обичаи и традиции, предложиха на всички домашно приготвени ястия не само от България, но и от света. Учениците бяха разгледали темата за културата от различен ъгъл и успяха да представят чрез интегративния подход виждането си за нейното съхраняване – ролята и значението на китайската и индийската медицина, пресъздаване на празници и обичаи – Еньовден, ладуване, сравнение на културните особености на държави от Европа, Азия и Америка, представяне на известни личности, свързани с изкуството, архитектурата, музиката и изобретенията, новостите и модата.

За завършек на седмицата учителите посетиха РИМ в Кърджали, където се запознаха отблизо с историята на града, легенди и ,интересни факти, свързани със занаятите, търговията, религията и обичаите. След това всички бяха радушно посрещнати в манастира „Св. Йоан Предтеча“ от отец Николай, който с нескрито вълнение разказа за храмовия празник, пренасянето на мощи на св. Йоан, както и реализацията на мащабен проект с неделното училище в манастира.

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!