Горещи новини

Учители в САЩ: Младите не умеят да ползват компютри

-17:07-Razloginfo.com

Има съществено разминаване в разбирането как да се използват компютри между различните поколения хора и по-конкретно между учители и ученици, става ясно от публикация на The Verge.Учителите често се оплакват, че техните ученици не могат да намерят навреме файла, от който се нуждаят за урока. По правило това се случва, защото днешното поколение не разбира защо е необходима йерархична структура на папките, ако на компютъра има лента за търсене. Поради това учениците използват една папка за всички файлове.

От гледна точка на учителите, това състояние всъщност отразява неумението да се използва компютър. Йерархичната система, според тях, поставя всичко в ред. Но за учениците това е усложнение, което е още по-объркващо, отколкото подсказва, и те смятат, че могат да намерят всичко на компютъра си с помощта на вградените инструменти за търсене и навигация.

Учениците не разбират аналогиите, които учителите правят, за да им обяснят файловите системи. От гледна точка на преподавателите, файловата система е картотека. Докато учениците разбират аналогията с кошница, от която могат да получат всичко, което

Източник: technews.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!