Горещи новини

Училищни директори в Пиринско поискаха между 1300 и 1600 лв. ДМС за 15 септември, началникът на РУО в недоумение

| 18:20

„За всички е ясно, че ще имаме проблеми с горивата и отоплението. Газ и да има, ще е скъпа. Данните и разчетите показват, че разходите за въглища, дърва, течни горива скачат тройно”, заяви по време на работно съвещание с директорите на училищата от Благоевградска област ситуацията началникът на РУО Ивайло Златанов. В тази връзка той призова директорите да предприемат начинания и дейности както за финансовата обезпеченост, така и за реализиране на икономии, съобщи struma.bg.„Разчитам на вас”, каза на директорите Ив. Златанов и обърна внимание, че в РУО вече има постъпили заявления за изплащане на допълнителни материални стимулирания /ДМС/ за 15 септември.

„Прави ми впечатление, че при някои колеги директори заявките са за четирицифрени суми. Това буди недоумение в мен. Да, законосъобразно е, но дали е целесъобразно за 15 септември да се изплащат по 1300-1600 лв?”, попита началникът на РУО подчинените си.

По този повод шефът на РУО заяви, че е стопирал процеса. „По-рано от 5 октомври няма да получите от нас по мое разпореждане какъвто и да е документ, който да дава картбланш за изплащане суми на вас, респективно пък вие на учителите”, категоричен бе Ив. Златанов и препоръча на директорите да направят допълнителна преценка на ДМС-тата, техния размер.

През годините в някои училища въпросните бонуси са били по 50 лв. / или чисто 30 лв. след удръжките/, в други са давали на учителите по 200-300 лв. Затова и обявените заявки за по над 1000 лв., и то само за плащането за 15 септември, шокираха мнозина от присъстващите на съвещанието и породиха редица коментари.

Източник: fakti.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!