Горещи новини

Училище – посланик на Европейския парламент в Банско участва в заседание на програма „Евроскола”

| 16:07
Като училище-посланик на Европейския парламент, ПЛТГ “Никола Вапцаров“ гр.Банско бе избрана да участва в заседание на програма „Евроскола”. Макар и не на място в Страсбург, онлайн срещата бе истинско преживяване за Виктория Тодорова, Северин Моллов, Бисер Адамов, Ибрахим Дренчев, Валентин Моллов от 12 клас , Мейсут Агушев -11 клас и преподавателката по английски език – Гергана Стоименова.Темата на заседанието беше „Изменението на климата и околната среда: как да живеем в хармония с природата“.
Ученици от различни страни – членки на ЕС, зададоха своите въпроси по темата, на които отговоряха Фабиен Келер – квестор на Европейския парламент и политическият анализатор Гийом Рагонод.
В брейнсторм сесията участниците можеха да дават своите предложения за начини за намаляване на въглеродните емисии, редуциране на количествата отпадъци, здравословно и хармонично съжителство с природата и опазване на околната среда.
Участието в заседанието беше чудесна възможност за учениците от лесотехническата гимназия в Банско да общуват със свои връстници на английски език и да участват в работата на европейските институции.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!