Горещи новини

Училища зад граница се включват в инициативата „150 урока за Васил Левски в страната и по света“

| 9:38

Български училища зад граница се включват в инициативата „150 урока за Васил Левски в страната и по света“. Събитието е посветено на 150-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата и е организирано от СУ „Васил Левски“ в Карлово, съобщават в своята Фейсбук страница от българското училище „АзБуки“ в Рим и Колеферо.Уроците ще се проведат от 13 до 19 февруари. В инициативата могат да се включат образователни, музейни и културни институции в България и чужбина. Срокът за регистрация е до 10 февруари. Когато събитието започне, всички регистрирани ще получат на електронните си пощи указания как трябва да публикуват своите материали за проведения урок. Те трябва да отговарят на следните изисквания – име на урока, 1 снимка на институцията, 4 снимки от провеждането на урока, видео материал /по желание/ с продължителност до 3 минути, текст до 150 думи.

Местата, където с проведени уроци за Апостола, ще бъдат визуализирани с интерактивна карта. След края на инициативата, всички участници ще се срещнат в Карлово на 18 юли – рождената дата на Васил Левски.

Участие вече са заявили и от училище „Българче“ в Неапол. Учебното заведение организира урок на тема „Левски в детските очи“. Той ще се проведе на 29 януари с участието на представител от Националния музей „Васил Левски“. Събитието започва в 10:30 местно време.

„Ще бъде вълнуващо, защото ще видим, ще чуем, ще знаем повече“, пишат от учебното заведение на страницата си във Фейсбук.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!