Горещи новини

Учени: Смартфоните могат да деформират ръцете ви

| 11:29

Ма Мин, лекар от Катедрата по рехабилитационна медицина в болница Zhongda на Югоизточния китайски университет, споделя интересен факт за влиянието на смартфоните върху здравето ни. Устройствата могат да имат вредно въздействие върху ръцете ни.Напоследък телефоните стават все по-големи и по-тежки, а ние прекарваме все повече време с тях. Това се отразява на начина, по който ги държим. Повечето хора поставят смартфоните си в ръката си, като ги опират на малкия си пръст. Това ни улеснява да държим смартфона в една и съща длан.

Ма Мин разкрива, че този начин на употреба може да деформира малкия пръст, създавайки забележима гърбица. В ранните етапи се забелязва лека гърбица. В такъв случай е достатъчен малък масаж. Ако продължителната употреба на смартфона причини тендовагинит, се налага хирургично лечение.

Първата реакция на теносиновита е болката, а втората – ограничаването на движенията. Лекарят съветва потребителите да променят по-често позицията на смартфона в ръцете си и да избягват продължителното излагане на малкия пръст. Това ще намали вероятността от деформация и възпаление.

Източник: standartnews.com

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!