Горещи новини

Ученици от СУ „Бр. Каназиреви“ бяха на обучение на БМЧК в Благоевград

-10:59-Razloginfo.com
На 22.09.2021 г. се проведе обучение за доброволци на клубовете на БМЧК от област Благоевград на тема „Промоция на хуманитарните ценности“ . Участие взеха БМЧК -Благоевград, Гоце Делчев, Разлог, Огняново, Кресна, Петрич, Хаджидимово и Белица.Представителите на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, Разлог бяха Борислава Кутларска, Стефани Парева и Румен Пулин.
В рамките на деня те заедно с останалите участниците обсъждаха понятия като „общество“, „дискриминация“, „стереотипи“. Освен това имаха възможност да преживеят разискваните теми чрез ролеви игри, поставящи ги в разнообразни ситуации. Лектор на обучението бе Мария Манзурова – зам. областен координатор на БМЧК – Благоевград.
Промоция на хуманитарните ценности е модул за обучение, чиято цел е да намали дискриминацията, да насърчи хората да осъзнаят собствените си предразсъдъци, за да се опитат да ги преодолеят и да бъдат по-толерантни и отворени към различието.
Очаква се към клуба на БМЧК да се присъединят и още ученици от СУ „Братя Каназиреви“, за да може пълноценно да се осъществяват различни дейности и инициативи.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!