Горещи новини

Ученици от ПГ по МСС в Разлог посетиха биохотел „Моравско село“ по инициативата „Гост за един ден“

-11:14-Razloginfo.com
На 9 юни 2021г. учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство – гр. Разлог, обучаващи се по специалностите ”Фермер“- Производител на селскостопанска продукция и „Растителна защита“-Техник растениевъд, под ръководството на директора на гимназията г-жа Татяна Динчева, г-жа Веселина Калинова, г-жа Христина Костова и г-жа Елка Татарска, посетиха биохотел „Моравско село“ по инициативата „Гост за един ден“.
На тях им беше представена дейността на фирмата занимаваща се с биологично производство на екологично чисти продукти. Собственичката на комплекса, г-жа Здравка Смилянова, изнесе лекция пред учениците за устойчивото земеделие и природосъобразния начин на живот. Те проявиха интерес към добрите идеи на нашите домакини и показаха любов към професията.След представянето на фирмата, учениците разгледаха комплекса състоящ се от биоферма, в която се произвеждат екологични зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал, яйца.
Постоянните обитатели на фермата са коне, крави, кокошки и патици. Те живеят необезпокоявани и в непосредствена близост до хората. В рибарника плуват пъстърви и няколко шарана. В парниците
наблизо се гледат различни плодове и зеленчуци, в зависимост от сезона –домати, краставици, зелена салата, моркови, картофи, чери домати, подправки, ябълки, круши, ягоди, малини и още много други.
Всички те се отглеждат по природосъобразна методология, без да бъдат пръскани с химикали и наторявани с изкуствени торове.
Учениците разбраха как се получава крайният продукт без да му вредим, без да променяме неговата същност и структура и имаха възможност да дегустират от храната, която се предлага на гостите – прясна, естествена и домашно приготвена.
Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!