Горещи новини

Учениците от 16 области тръгват присъствено на училище

| 11:20

От днес присъствено ще се обучават учениците от 16 области в страната. В клас остават и тези от София-град, Стара Загора, Хасково и Разград.Децата от 1 до 4 клас в цялата страна продължават да учат в класните стаи.

В училище се връщат всички във Варна, Велико Търново, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, София област и Ямбол. В областите Благоевград, Бургас, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Русе, Сливен, Силистра, Смолян и Търговище все още има частично обучение от разстояние заради Covid-19. Ограниченията не важат за слети класове и за паралелки, които са единствени в съответния випуск на училището. Поради тази причина в областите Враца и Силистра ще останат в къщи само някои випуски от по големи училища. В Шумен онлайн обучението ще приключи на 23 февруари.

Учебните часове в цялата страна ще започват след еднократно изследване за Covid-19. Без тест могат да влизат в училище учениците със зелен сертификат, с валиден документ за преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Източник: nakratko.bg

Последвайте ни:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Всички коментари, мнения и твърдения принадлежат на техните автори. Блогът не носи отговорност за преки или косвени вреди от тези коментари, мнения и твърдения.

error: Content is protected !!